Over Ons

Even Voor­stellen

Onze droom om in Zwolle een traditioneel Indiaas restaurant op te zetten is in 2005 werkelijkheid geworden. Wij Masud en Marieke Khan willen de mensen uit Zwolle en omgeving kennis laten maken met en laten genieten van de authentieke Indiase keuken.

Masud Khan, geboren in Bangladesh, heeft het koken geleerd in het restaurant van zijn oom in India. Daarna heeft hij aldaar zijn koksdiploma gehaald. Nadat hij verhuisd is naar Nederland heeft hij zijn kennis toegepast in Nederland, om hiermee zo authentiek mogelijk Indiase gerechten te bereiden. Hierdoor is de smaak gelijk gebleven aan die van de traditionele Indiase gerechten. Het resultaat kunt u ervaren in ons restaurant.

Marieke Khan, zoals de voornaam al aangeeft, geboren in Nederland, is in 1989 getrouwd met Masud. En vanaf dat moment hebben ze hard gewerkt om hun dromen om te zetten in plannen, en die plannen tot werkelijkheid te brengen. Het resultaat is hun grote trots aan de Oude Vismarkt. Een restaurant waar zij al hun inspiratie en vrije tijd in hebben gestopt. 

Onze Spe­ciali­teiten

Wat ons exclusief maakt in Zwolle is het gebruik van een speciale bak- en braad techniek met een tandoori oven. Hierbij hebben we geen vetten nodig voor het bereiden van onze gerechten, waardoor onze maaltijden gezond en verantwoord zijn. 

De traditionele keuken van India verstaat als geen ander de kunst van het mengen van kruiden en specerijen. Deze worden samengevoegd in één gerecht, te kiezen uit drie smaken: mild, medium en pittig.

1. Tandoori Gerechten

De tandoori-oven, in India “tandoor” genoemd, is gemaakt van klei en heeft een kegelvorm als een bijenkorf. Dit traditionele Indiase “kookapparaat” werd duizenden jaren geleden uitgevonden. Hij wordt gestookt met houtskool en bereikt erg hoge temperaturen.

3. Biryanis Specialiteiten

In India wordt veel rijst gegeten en men kent dan ook veel variaties op gewone witte rijst. De biryanis is hiervan een mooi voorbeeld. Een heerlijk gerecht van Basmati rijst met cashewnoten, rozijnen, amandelen en verse kruiden. De biryanis specialiteiten worden geserveerd met een groente curry.

2. Vegetarische gerechten

De vegetarische keuken van India is alom bekend. Veel Indiërs zijn vegetariër en de vegetarische keuken is daarom zeer uitgebreid. Onze vegetarische gerechten worden geserveerd met basmati saffraan rijst of vers nan brood.

4. Bijgerechten

Een Indiase maaltijd bestaat in de regel uit de vele gerechten die allemaal tegelijk op tafel verschijnen. Deze heerlijke bijgerechten serveren wij in combinatie met een hoofdgerecht. Naast Indiase maaltijden bieden wij ook zelfgemaakte Indiase kazen, ijs of bieren (niet zelfgemaakt) aan. Na de maaltijd krijgt u pan masala, een mengsel van verschillende kruiden die u zo kunt eten. Zo gaat dat ook in India.